Intrebari despre asigurari
Descoperă răspunsuri clare la toate întrebările tale.
Ce înseamnă PID?

PID este prescurtarea de la Product Information Document. PID este documentul emis de Asigurător care include toate informațiile privind produsul de asigurare: tipul de asigurare, ce se asigură, ce nu se asigură, restricții de acoperire, obligațiile asiguratului, când începe și când încetează polița de asigurare, cum se plătește prima de asigurare și așa mai departe.

Ce este polița de asigurare?

Polița de asigurare este documentul emis de Asigurător pe care îl semnezi în calitate de Asigurat, care include toate informațiile cu privire la asigurarea cumpărată de tine: evenimentul pentru care Asigurătorul îți plătește despăgubiri în cazul în care acesta are loc, suma de bani pe care tu o plătești Asigurătorului pentru ca acesta să plătească despăgubiri în cazul în care evenimentul are loc, ce obligații ai ca Asigurat față de Asigurător etc.

Ce este prima de asigurare?

Prima de asigurare este suma pe care tu o plătești pe toată durata poliței de asigurare pentru ca Asigurătorul să plătească despăgubiri în locul tău în cazul în care se întâmplă unul din evenimentele incluse în asigurare (inundație, cutremur, furt, accident, deces, invaliditate, spitalizare, convalescență etc.).

Dacă bunurile sau clădirea aparțin unei persoane fizice, se poate încheia asigurare?

Da, dacă activitatea desfășurată în clădirea respectivă este una economică (magazin, birou, hală etc), nu rezidențială (clădirea este folosită pentru locuit).

Cum stabilesc valoarea bunurilor pentru care fac asigurarea?

Stabilești valoarea bunurilor proprii ținând cont de valoarea reală sau valoarea de înlocuire la data încheierii poliței de asigurare. Nu este necesară părerea unui expert.

Pot să-mi fac asigurare pentru eventualitatea în care distrug proprietățile vecinilor? De exemplu un incendiu sau explozie la locația mea.

Da, este recomandat să-ți faci asigurare pentru asemenea situații. Acest tip de evenimente fac obiectul asigurării de răspundere civilă generală. Prin intermediul acestei asigurări, Asigurătorul plătește în locul tău (fie că ești persoană fizică sau juridică) banii pe care ești obligat să îi plătești conform legii pentru pagube aduse altor persoane în mod neintenționat.

Sunt chiriaș pe termen lung și am făcut îmbunătățiri locației. Pot să le asigur?

Da, asigurarea de bunuri permite chiriașului să-și protejeze îmbunătățirile constructive aduse locației în care își desfășoară activitatea comercială pentru evenimente precum inundație, incendiu, cutremur, defecțiuni echipamente electronice etc.

Ce acoperă asigurarea de bunuri?

În general, toate asigurările de bunuri prevăd repararea sau înlocuirea acestora dacă au fost deteriorate sau distruse în situația în care au avut loc următoarele evenimente:

 1. evenimente de bază: incendiu, trăsnet, explozie, căderea aparatelor de zbor, fum, gaz, vapori, cheltuielile de demolare, evacuare, transport resturi, lovirea de către vehicule aparținând terților, căderea accidentală de corpuri (arbori, stâlpi)
 2. calamități naturale: cutremur, inundații și aluviuni, prăbușirea, alunecarea sau surparea terenului, fenomene atmosferice (uragan, vijelie, furtună, trombă de aer, grindină); greutatea (suprasarcina) stratului de zăpadă.
Dacă afacerea nu merge bine, pot să întrerup plata asigurării?

Da, polița de asigurarea se poate rezilia oricând prin neplata primei (în cazul plății în rate) sau printr-o simplă solicitare către broker/asigurator.

De ce să-mi cumpăr asigurare online?

Asigurarea online e disponibilă 24/7, nu ai nevoie să-ți programezi o întâlnire cu un consultant, te poți documenta oricât consideri că ai nevoie, nu ești presat să iei o decizie imediat, și de regulă e mai ieftină.

Pot să-mi fac asigurare dacă sunt chiriaș?

Da, îți poți face asigurare pentru incendiu și alte calamități pentru bunurile aflate în proprietate și asigurare de răspundere civilă generală pentru daunele pe care le-ai produce din vina ta sau a angajaților tăi bunurilor închiriate/ clădirii închiriate.

Ce fac dacă evenimentul (incendiu, inundație, cutremur etc) se produce în weekend sau de sărbători?

În primul rând faci tot posibilul pentru salvarea vieților omenești și limitarea pagubelor. Apoi anunți brokerul și/sau asiguratorul despre producerea evenimentului (în termen de 24 de ore este foarte bine) și vei primi instrucțiunile necesare. De regulă brokerii au disponibilitate 24/7.

Acoperă asigurarea dezastrele provocate de schimbările climatice?

Da, majoritatea polițelor de asigurare oferă protecție împotriva dezastrelor naturale: cutremur, inundație și aluviuni, furtună și grindină, etc.

De ce să-mi fac asigurare?

În situația în care se întâmplă un eveniment nedorit, dar posibil (incendiu, inundație, explozie, cutremur, accident etc) cu consecințe materiale neprevăzute (clădire sau bunuri distruse sau deteriorate, vătămare corporală etc), primești de la compania de asigurare o sumă de bani (conform poliței de asigurare) care te va ajuta să treci mai ușor peste acest eveniment.

Cum procedez în caz de daună?

În primul rând faci tot posibilul pentru salvarea vieților omenești și limitarea pagubelor. Apoi anunți brokerul și/sau asiguratorul despre producerea evenimentului (în termen de 24 de ore este foarte bine). Acesta îți va da toate instrucțiunile necesare.

Când intră în vigoare asigurarea?

Asigurarea intră în vigoare după plata primei de asigurare sau după plata primei rate.

În cât timp pot primi despăgubirea?

Pentru situațiile obișnuite asigurătorul plătește despăgubirea în maxim 7 zile de la depunerea cererii de despăgubire în care este menționată suma solicitată și contul bancar în care urmează a fi virați banii.

Dacă plătesc mai mult, pot asigura și personalul?

Da, poți să-ți asiguri angajații pentru cazurile de deces și invaliditate permanentă rezultate în urma unui accident. De regulă, suma primită de angajat în caz de invaliditate sau de către familia acestuia în caz de deces variază între 2000 euro și 20.000 euro per eveniment (accident).

Intrebari despre Siguu
Descoperă răspunsuri clare la toate întrebările tale.
Chiar durează doar 3 minute procesul de asigurare?

Da, să-ți cumperi asigurare pe Siguu durează doar 3 minute dacă știi sau ai la îndemână datele solicitate (numărul de înregistrare fiscală a companiei sau numărul de șasiu al mașinii etc).

Cum adaug alt tip de asigurare, dacă decid asta pe parcursul anului, după ce am semnat deja cu voi?

Dacă ai achiziționat bunuri sau dorești să incluzi alte evenimente (accident, furt, răspundere civilă etc) pe lângă cele stabilite inițial (incendiu, inundație, cutremur, defecțiuni echipamente electronice etc), faci o altă asigurare online. Dacă produsele achiziționate de tine sunt supuse unor condiții preferențiale, acestea vor fi aplicate la reînnoirea contractelor.

Contactează-ne
Ai întrebări? Scrie-ne și
vom răspunde ASAP.

  Ai nevoie de consiliere de încredere?

  Suntem aici să-ți răspundem la orice întrebare.

  Sună-ne
  WhatsApp
  Chat live
  Disponibil

   Setări

   Întrerupere