siguuadm 14 octombrie 2023
3 asigurări esențiale pentru restaurantul tău!

Industria restaurantelor este una dintre cele mai competitive și dinamice industrii. În calitate de proprietar sau manager al unui restaurant, ai multe provocări cărora trebuie să le faci față dacă vrei să ai succes.  De ce să-ți riști investiția și anii de muncă punându-ți restaurantul în pericol pentru că nu ți-ai luat asigurare? Iată 3 […]

Industria restaurantelor este una dintre cele mai competitive și dinamice industrii. În calitate de proprietar sau manager al unui restaurant, ai multe provocări cărora trebuie să le faci față dacă vrei să ai succes. 

De ce să-ți riști investiția și anii de muncă punându-ți restaurantul în pericol pentru că nu ți-ai luat asigurare?

Iată 3 asigurări care îți protejează restaurantul

 1. Asigurare de Răspundere Civilă Legală față de Terți (Clienți)

Asigurarea de răspundere civilă față de terți este esențială pentru orice restaurant. Aceasta te protejează împotriva reclamațiilor sau acțiunilor legale ale clienților care pot apărea în caz de accidente sau prejudicii în restaurantul tău.

Dacă, de exemplu, un client alunecă și se rănește în restaurantul tău, Asigurarea de răspundere civilă față de terți te poate ajuta să acoperi despăgubirile financiare.

De asemenea, Asigurarea de răspundere civilă poate acoperi daunele cauzate bunurilor sau proprietăților altor persoane în timpul funcționării restaurantului, cum ar fi pagubele provocate de un incendiu accidental sau o scurgere de apă.

 1. Asigurare pentru Pierderi din Întreruperea Activității

Dacă restaurantul asigură venitul familiei tale, Asigurarea pentru Pierderi din Întreruperea Activității ar trebui să fie la fel de importantă precum avizele de funcționare fără de care nu poți deschide restaurantul. 

Asigurarea are ca obiect costuri majorate de lucru și pierderea de profit ca urmare a producerii riscurilor asigurate în polița de bază (incendiu, explozii, cutremur și alte calamități naturale) care au ca rezultat distrugerea bunurilor asigurate (construcție, echipamente, bunuri etc) ce a dus la întreruperea parțială sau totală a activității.

Ce despăgubiri sunt acoperite de Asigurarea pentru Pierderi din Întreruperea Activității?

 • Cheltuielile suplimentare de funcţionare necesare, raţional efectuate pe durata perioadei de indemnizare, cu scopul unic de a evita sau de a limita reducerea volumului de activitate
 • Utilizarea de maşini, utilaje sau instalaţii alternative, închiriate ce înlocuiesc temporar pe cele avariate sau distruse; 
 • Munca suplimentară efectuată de personal pe timp de noapte sau sărbători legale;
 • Lucrări de prelucrare efectuate în terţe societăţi; 
 • Furnizarea de energie electrică sau termică din partea terţilor;
 • Închirierea de spaţii pentru transferul temporar al activităţii, inclusiv costurile legate de transferare (mutare). 

Despăgubirea pentru pierderea de profit brut se va face pentru pierderea efectivă suferită în timpul perioadei de indemnizare stabilită în Poliță, rezultată din reducerea cifrei de afaceri şi/sau prin mărirea costurilor de funcţionare.

 1. Asigurarea pentru daune provocate de apa de conductă

Asigurarea pentru daune provocate de apa de conductă protejează bunurile și echipamentele aflate la locația asigurată. Riscul pe care îl acoperă această asigurare este reprezentat de avariile la instalaţiile de apă hidraulice, sanitare și tehnice prin revărsare de apă de conductă.

Ce despăgubește asigurarea pentru daune provocate de apa de conductă?

 • inundarea provocată de alimentare sau evacuare a apei provenind din spațiile situate la etajele superioare sau de pe acelasi etaj
 • avarierea sistemului de evacuare/alimentare a vitrinelor frigorifice si/sau utilajelor asigurate ce au astfel de sisteme incorporate.

Asigurările pentru restaurante sunt esențiale dacă vrei să te concentrezi pe dezvoltarea afacerii și să ai succes. 

Ești proprietar sau manager de restaurant? Calculează-ți acum asiguurarea!

Siguu. De oriunde. Oricând. În doar 3 minute.

Asigurare pentru afacerea ta
care-ți oferă un somn liniștit
sau

  Setări

  Întrerupere